Krajowe firmy mięsne postrzegane są na całym świecie za wysoką jakość własnych produktów.

Osiemdziesiąt kilka procent ludności naszego kraju zjada mięso. Każdego dnia praktycznie we wszystkich domach spożywa się duże ilości wyrobów mięsnych. Większośćbywa mięsożerne i właśnie z tego powodu jest w kraju nadzwyczaj dużo przedsiębiorstw trudniących się hodowlą, ubojem bądź produkowaniem towarów mięsnych. Firmy mięsne, jakie aktualnie nadzwyczaj się powiększyły (spowodowane będzie to znaczącym wzrostem potrzeby na mięso – ludność z corocznie zwykle spożywa znacznie więcej mięsa) tworząc przy tym nowe miejsca pracy.


mięso
Napisał: U.S. Department of Agriculture
Na podstawie: http://www.flickr.com
Znaczny wzrost liczby firm mięsnych w kraju będzie również wywołany jeszcze większym eksportem towarów mięsnych a także wędlin za granice. Podskok eksportu odnotowano po wstąpieniu Polski do UE jak i podpisaniu traktatu o swobodnym przepływie produktów a także usług między krajami członkowskimi. Właśnie wtedy z kraju bardzo intensywnie poczęły zdobywać rynki zachodnie. Teraz około 40% produkcji mięsa oraz wędlin jest eksportowane. Niebywale często producent wędlin wysyła swoich pracowników za granice w celu pozyskania klientów na swoje towary - wędliny (jak peklować mięso solą) na stronie producenta. Dane działania dedykowane będą do klientów indywidualnych (prywatne sklepy) a także do kontrahentów hurtowych, jacy sprowadzają sporą ilość wyrobów wędliniarskich i mięs. Naturalnie spore zakupy są niepodważalnie bardziej popłatne, gdyż produkt w takim wypadku zbywany jest w bardzo dużo korzystnej cenie.


wędliny
Na podstawie: pixabay
Jednak firmy mięsne w Polsce, przeważnie koncentrują się na rodzimym rynku, a jak wiadomo Polacy są miłośnikami produktów wędliniarskich i produktów mięsnych, przez co produkty muszą być najwyższej jakości.

Bez obaw - zobacz link na stronie, który prowadzi do podobnej witryny. Znajdziesz na niej zwracające uwagę wpisy w kontekście do omawianego tutaj tematu.

Ogólnie rodzime produkty mięsne i produkty wędliniarskie znane są praktycznie w całej Europie i uchodzą za najlepsze. Właśnie dzięki temu są tak licznie pożądane. Producent wędlin, jaki chce wypromować własne produkty i przede wszystkim swoją markę musi bardzo aktywnie wystawiać się na przeróżnych targach. A takich w Polsce i w Europie jest bardzo wiele. Na takich targach mówi się o sposobie produkcji przerobów, ich przechowywaniu a także właściwym smaku.

Opublikowany przez Administrator w dniu 2015-12-15 14:11:17
Tagi: smak, Produkty, Eksport, wyroby mięsne