Ostatnimi czasy coraz częściej mówi się o zdrowym jedzeniu i o produktach, które należy spożywać w większych ilościach
Rodacy mają dość dużą skłonność do spożywania mięs. Bierze się to częściowo z naszej tradycji i z klimatu, w którym funkcjonujemy. Musimy mieć więcej tłuszczów, gdyż zdarzają się u nas mroźne zimy.
Mimo tego iż dieta śródziemnomorska jest bardzo zdrowa, to znów tak bardzo nie sprawdza się w naszej ojczyźnie.

Na podstawie: flickr.com

Napisał: Alexandru Panoiu
Na podstawie: http://www.flickr.com
Zostało udowodnione analizami, że w zimnym klimacie ludzie potrzebują dużo tłuszczów pochodzenia zwierzęcego, aby dobrze funkcjonować. Jednak, nie zawsze powinien być to przecież drób. Przywykliśmy do nich, gdyż fajne
http://stajniaiskra.pl/ jest to dość niedrogie mięso oraz ogólnie dostępne w niejednym
sklepie. Warto byłoby jednak pomyśleć o zdrowszym zamienniku. Świetnym pomysłem są ryby. Ich spożywanie zaleca się maluchom, gdyż dalej
Centrum Stomatologiczne WELLDENT kwasy omega 3 dodatnio wpływają na rozwój mózgu. Najlepsze będą zatem: śledź i makrela. To dobra wiadomość, ponieważ wszystkie te gatunki możemy wyłowić w Morzu Bałtyckim. Trzeba
jednak przypomnieć to, że istnieją takie gatunki ryb, których należy unikać. Są to zwykle ryby hodowane w stawach w Azji. W ostatnim czasie zdradzono w jak fatalnych warunkach w Wietnamie hoduje oraz rozmnaża się choćby pangę. Trzeba jej zatem unikać. Jednak nie może mieć to wpływu na nasze ogólne jedzenie ryb.
Co najmniej dwa razy w tygodniu muszą lądować one na naszym stole. Na obiad lub na kolację, z patelni lub wędzone - nie ma to żadnego znaczenia. Po prostu powinniśmy pokochać ryby i spożywać je regularnie, gdyż są niebywale zdrowe.
Opublikowany przez Administrator w dniu 2017-12-04 10:01:27
Tagi: dom, gatunki, ko, życie