olej kokosowy

Olej stworzony z kokosa, olej lniany

Olej lniany
Napisał: Garyy Knight
Na podstawie: https://www.flickr.com
Len znany jest ze swoich zalet już od czasów starożytnych. Teraz olej z nasion lnu tłoczony na zimno, używany jest do celów zdrowotnych, kosmetycznych, kulinarnych. Z kolei tłoczony na gorąco, ma użycie fachowe do wytwórczości farb, lakierów, pigmentów, kitu i kalafonii artystycznych.

Opublikowany przez Administrator w dniu 2015-05-19 14:46:30
Tagi: olej, olej lniany, olej kokosowy