olej lniany

Olej stworzony z kokosa, olej lniany

Olej lniany
Napisał: Garyy Knight
Na podstawie: https://www.flickr.com
Len sławny jest ze swoich walorów już od czasów zamierzchłych. Aktualnie olej z nasion lnu wyciskany na zimno, użytkowany jest do celów leczniczych, kosmetycznych, kulinarnych. Natomiast tłoczony na gorąco, posiada przeznaczenie fachowe do wyrobów farb, lakierów, pigmentów, kitu i kalafonii artystycznych.

Opublikowany przez Administrator w dniu 2015-05-19 14:46:30
Tagi: olej, olej lniany, olej kokosowy

Co znajdziesz na tej stronie?

Tutaj dowiesz się jak przyczynić się do poprawy stanu naszego środowiska i jak zarazić swoim podejściem innych. Przeczytasz o roślinach, które sa pod ochroną, pobuszujesz też w świecie zwierząt. Przekażemy Ci sporo praktyczych rad, ale będziesz także na bieżąco z aktualnymi wydarzeniami. Warto wiedzieć nieco więcej o mechanizmach wpływających na nasze otoczenie...by żyło nam się lepiej!

Najchętniej czytane

Artykuły według kategorii

Archiwum wpisów

Polecane wideo